top of page
  • Writer's pictureMatica Virovitica

Promocija poetske zbirke Natalije Bajer


Večer 8. travnja 2022. prostor Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica obogatili su brojni ljubitelji dobroga stiha. Naime, tog uspavanog petka u 18 sati svoju petu knjigu, a najnoviju zbirku poezije, predstavila je virovitička književnica (rođenjem Turopoljčanka, brakom Lukačanka) Natalija Bajer. Kronike jednog postojanja zbirka su sastavljena od 48 pjesama tematski usmjerenih ka promišljanju o ljudskom životu i njegovoj veličanstvenosti, kao i o učenju koje stječemo gubitcima. Iako je riječ o zbirci nešto tamnijega karaktera (neočekivanoga za inače vedrije pismo Natalije Bajer), riječ je o izuzetno zrelim i kvalitetnim stihovima koje su uz puno radosti, divljenja i pohvale predstavile predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici Dubravka Sabolić, književnica Božica Jelušić i recenzentica Marina Mađarević. Pjesme iz zbirke interpretativno je pročitala profesorica hrvatskoga jezika Katarina Topić, a za glazbeni dio programa bili su zaslužni Ivan Mikolić i Tomislav Šipek koji su (u klavirsko-vokalnom tandemu) osobito dirnuli okupljene.

Svoje pjesme uz puno emocija pročitala je i sama autorica, ganuta velikom podrškom koja joj je (moramo napomenuti: opravdano!) darovana. Bila je to prekrasna večer puna topline, osjećaja i poneke suze, ali večer sjajne poezije, prijateljstva i zajedništva.

Valja spomenuti da je zbirku objavio Ogranak Matice hrvatske u Virovitici uz novčanu potporu tvrtke Artos d. o. o. iz Lukača. Naslovnica i ilustracije rad su gospodina Milana Kovačevića iz Korije, a za tisak je zaslužan Grafoprojekt Virovitica.

















Foto: Natalija Bajer, Biljana Kovačević, Dubravka Sabolić, Slavica Sarkotić, Marina Mađarević

22 views0 comments
bottom of page