top of page
  • Writer's pictureMatica Virovitica

Predstavljena slikovnica o Franji Fuisu



U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u petak, 12. travnja 2024., održano je predstavljanje slikovnice "Franjo Fuis". Riječ je o 24. knjizi objavljenoj u biblioteci Ogranka Matice hrvatske u Virovitici. Slikovnica o slavnom putopiscu, novinaru i književniku nastala je u suradnji Anje Duršot, koja je slikovnicu ilustrirala, i Marine Mađarević, autorice teksta.

Slikovnicu su predstavile predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici Dubravka Sabolić, autorica teksta Marina Mađarević, a cijeli je događaj moderirala knjižničarka Mirjana Kotromanović. Sve prisutne pozdravili su i ravnatelj Knjižnice Robert Fritz te pročelnik za kulturu Grada Virovitice Alen Bjelica, a događaj su popratili i gvardijan Župe svetoga Roka u Virovitici Ivica Jagodić te direktor FraMaFu festivala Goran Gazdek.

Ovom slikovnicom, koja je dobila financijsku podršku od Grada Virovitice, najavio se niz novih slikovnica o poznatim ljudima Virovitičko-podravske županije koje će biti objavljene u budućnosti.

Svi zainteresirani svoj primjerak slikovnice mogu dobiti uz simboličnu donaciju radu Ogranka. Obratiti se možete putem e-maila: maticavirovitica@gmail.com.





13 views0 comments
bottom of page