top of page
  • Writer's pictureMatica Virovitica

Otvoren 3. fotografski natječaj „Virka voli knjige”

Updated: Apr 14





U povodu Dana hrvatske knjige (22. travnja) koji se obilježava kao spomen-dan dovršenja Marulićeve Judite, Svjetskoga dana knjige (23. travnja) koji je spomen-dan smrti engleskoga „barda“ Williama Shakespearea te španjolskoga sanjara Miguela de Cervantesa i u povodu Noći knjige, Ogranak Matice hrvatske u Virovitici (u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica) organizira fotografski natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnji natječaj posvećen je virovitičkom književniku kriminalističkih romana Milanu Nikoliću (1924. – 1970.), koji bi ove godine proslavio 100. rođendan.

 

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Svi učenici osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji imaju između 8 i 17 godina. Dodijelit će se ukupno 3 nagrade, a svi sudionici bit će pohvaljeni.

 

ŠTO TREBA UČINITI?

S pomoću fotoaparata ili mobilnoga uređaja fotografirati knjigu koju upravo čitate ili knjigu koju izuzetno volite, a koja pripada kriminalističkom žanru. Fotografirajte knjigu u zanimljivom okruženju, no pazite da nijedna knjiga pritom ne nastrada. J 

Pokušajte izbjegavati ljude na fotografijama, a više se usredotočite na prostor. Fotografije na kojima se nalaze jasno vidljiva lica ljudi neće se uzimati u obzir.

 

DOKAD TREBA POSLATI RADOVE?

Rok za predaju radova je 20. travnja 2024., a natječaj počinje 1. veljače. Rezultate očekujte na našoj mrežnoj i Facebook stranici do kraja travnja. Nagrade ćemo uručiti na lipanjskoj manifestaciji „Čitanje pod zvijezdama“. Tijekom godine najbolji će radovi biti izloženi na izložbi.

 

KAMO POSLATI?

Svoje radove pošaljite na našu e-poštu maticavirovitica@gmail.com.

Vaš e-mail neka sadržava sljedeće podatke:

 

IME I PREZIME AUTORA/ICE FOTOGRAFIJE:

DOB:

NAZIV FOTOGRAFIJE:

IME I ADRESU ŠKOLE KOJU POHAĐA UČENIK AUTOR:

ADRESU SVOJE E-POŠTE:

 

Uz radove je potrebno priložiti i suglasnost kojom se pristaje na javnu objavu fotografija i imena učenika. Fotografije neka budu dostavljene u .jpeg, .jpg ili .png formatu.

 

Sretno svima! :)


Suglasnost Matice
.docx
Download DOCX • 42KB


250 views0 comments
bottom of page